Tagi

, , , , , ,

Witam was przedstawiam wam moją propozycje na niedzielny obiad. Przepis powstał w mojej głowie po przeglądaniu rożnych stron internetowych. Kotlety nam bardzo posmakowały myślę, ze i wam przypadną do gustu. Polecam!

DSC_0241

Składniki:

  • 2 podwójne filety z kurczaka
  • duży por
  • małe opakowanie suszonej żurawiny
  • ser camembert naturalny- mały okrągły
  • ulubione przyprawy do kurczaka
  • jajko
  • bułka tarta lub inna panierka
  • odrobina masła do duszenia
  • tłuszcz do smażenia

Z filetów przygotujemy kieszonki, czyli nacinamy wzdłuż. Moje były dość grube więc ścięłam jeszcze trochę od góry. Filet obsypujemy przyprawami z wierzchu z obu stron. Na maśle podduszamy pora pokrojonego w półplasterki. Jak por juz się poddusi dodajemy żurawinę. Odstawiamy na chwilę do ostygnięcia. Ser kroimy w kostkę, dodajemy do pora i mieszamy. Farszem nadziewamy filety i spinamy je wykałaczka lub inny szpikulcem. Panierujemy w bułce tartej lub innej panierce oraz w rozmaconym jajku. Smażymy na tłuszczu na złoty kolor z obu stron.

DSC_0243

Reklamy