Tagi

, ,

Ulubione śniadanie mojego męża, mi zresztą również smakuje. Przepis nie wiem skąd, nawet nie pamiętam kiedy pierwszy raz taką jajecznicę jadłam. Jak ktoś nie jadł to polecam spróbować.DSC_0475Składniki (dla 2 osób):

  • 10 dag surowego, wędzonego, mało tłustego 😉 boczku
  • 1 duża lub 2 małe cebule
  • 4-5 jajek
  • sól, pieprz do smaku

Boczek kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię i czekamy, aż wytopi się tłuszcz. Cebulę kroimy w pół plasterki, dodajemy do boczku, solimy i przykrywamy, żeby się dobrze udusiła. Jak cebula już jest miękka wbijamy jajka i mieszamy, aż jajka się zetną. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z chlebem.

Advertisements