Tagi

, , ,

Jajka jak jajka zawsze trochę inaczej wygląda. Białko ma trochę inny smak niż zwyczajnie ugotowane, albo po prostu mi się tak wydawało. Przepis można znaleźć na blogu Lidla. Polecam spróbować na śniadanie albo na kolację.

DSC_0016Składniki:

  • jajka świeże w temperaturze pokojowej
  • 1-2 łyżki octu

W garnku zagotowujemy wodę. Jajko wbijamy do filiżanki lub małej miseczki. Jak woda się zacznie gotować dodajemy około 2 łyżki octu, płomień zmniejszamy do minimum aby jeszcze delikatnie wrzała. Łyżką energicznie mieszamy aby powstał wir i w ten wir z jak najniższej wysokości wylewamy jajko. łyżką łączymy jajko w całość i gotujemy przez 3-3,5 minuty. Układamy na ręczniku papierowym aby zebrać nadmiar wody.

Reklamy