Tagi

, , , , , , , , , , , ,

Przed chwilą zrobione i się zajadam tym smakołykiem. Przepis pochodzi ze strony na FB Pani Magdy Gessler, który troszkę zmodyfikowałam. Powiem wam, że wart wypróbowania.

Tatar śledziowy

Składniki:

  • 3-4 śledzie w oleju
  • 1 papryka upieczona ze zdjętą skórą
  • 1 mała cebula
  • 2-3 ogórki kiszone
  • 5-6 podgrzybków marynowanych
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 2 łyżki keczupu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżka miodu
  • odrobina imbiru, ostrej papryki oraz świeżo zmielonego pieprzu

Paprykę pieczemy lub opiekamy palnikiem i ściągamy skórę. Kroimy w drobną kostkę. Cebulę, śledzie, ogórki, podgrzybki, jajka – kroimy w drobną kostkę. Keczup, miód i musztardę mieszamy razem i doprawiamy do smaku imbirem, ostrą papryką i pieprzem. Dodajemy do wszystkich składników i mieszamy. Podajemy według upodobania, można jeść samego tatara bez niczego 😉 .

Reklamy