Tagi

, , , , , ,

Bardzo dobra przekąska i bardzo szybka w wykonaniu, w sumie jak większość z ciasta francuskiego.  Podajemy z ulubionymi sosami (u mnie czosnkowy i chrzanowy).

zawijasy

Zawijasy z łososiem:

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • opakowanie serka chrzanowego
  • opakowanie łososia wędzonego w plastrach (można więcej dodać)
  • można dodać koperek

Serek mieszamy z posiekanym koprem – jeżeli dodajemy. Rozsmarowujemy go na cieście francuskim i układamy na nim łososia. Zwijamy w roladę i kroimy w plastry. Pieczemy w 220 stopniach Celsjusza około 12-15 minut.

Zawijasy z parówką:

  • ciasto francuskie
  • kilka łyżek ketchupu
  • oregano do posypania
  • parówki
  • około 15 dag żółtego sera

Na cieście rozsmarowujemy ketchup i posypujemy oregano. Układamy parówki, posypujemy żółtym serem startym na dużych oczkach i zawijamy (tu już jak kto lubi). Pieczemy w 220 stopniach Celsjusza około 12-15 minut.

Reklamy