Tagi

, , , , , , , , ,

Przepis pochodzi ze strony gotujmy.pl. Ciasto bardzo smaczne i bardzo łatwe w wykonaniu. Polecam.

princessa-z-karmelem

Składniki na blat:

  • 6 białek
  • 200g wiórków kokosowych
  • 100g cukru
  • szczypta soli
  • 50g płatków migdałowych
  • 3 wafle Princessa kokosowa

Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, pod koniec ubijania dajemy cukier i ubijamy aż do całkowitego rozpuszczenia. Na koniec delikatnie łączymy z wiórkami,, płatkami migdałowymi i pokrojonymi w kostkę wafelkami. Pieczemy przez 30 minut w 170 stopniach Celsjusza.

Składniki na masę:

  • 2 szklanki mleka
  • 6 żółtek
  • 300g śmietany kremówki 30%
  • 100g cukru
  • łyżka mąki pszennej
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 220g masła

Z mleka, żółtek, śmietany, cukru i mąki gotujemy budyń. Przykrywamy folią spożywczą i studzimy. Masło ucieramy na puch i dodajemy po łyżce zimnego budyniu.

Dodatkowo:

  • 1 op. podłużnych biszkoptów,
  • puszka masy krówkowej GOSTYŃ
  • 3 wafle Princessa kokosowa

Na blat wykładamy połowę masy, na niej układamy bokiem biszkopty lekko je wciskając. Ja nasączyłam je jeszcze. w powstałe szpary pomiędzy biszkoptami rozsmarowujemy masę krówkową. Na masę wykłądamy drugą część kremu a na wierzchu posypujemy pokrojonymi w kostkę wafelkami.

Reklamy